Jedan dobar vek, utorak 1. oktobar na RTS-u u 13 časova!

Povodom ovog značajnog jubileja, od 13 do 15 časova RTS 1 emituje specijalnu emisiju “Jedan dobar vek” u kojoj direktno prenosi i svečanu akademiju iz Kamene sale u Radio Beogradu.
Prvog oktobra 1924. godine, pokretanjem programa stanice „Beograd–Rakovica“, počeo je razvoj radio-difuzije u Srbiji i razvoj Radio Beograda – nacionalne, kulturne i medijske ustanove najvišeg ranga.

Na prelasku iz veka u vek, Radio Beograd emituje 9 radio programa, prilagođenih savremenim slušalačkim navikama.

Na akademiji Iz veka u vek, biće uručeno priznanje Zlatni mikrofon, Nebojši Nikoliću (Radio Beograd 1) i Kseniji Stevanović (Radio Beograd 3).
Osim direktora Milana Nedića, na akademiji će govoriti i jedan od najstarijih novinara Miloš Jevtić, Patrijarh Srpski Gospodin Porfirije i ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Dejan Ristić.

Gosti u emisiji biće reditelj Dragan Elčić, autor dokumentarnog filma o Radio Beogradu, zamenica direktora Radio Beograda Zorana Bojičić, glumci Ljiljana Blagojević i Milan Milosavljević.

Nastupiće Narodni orkestar i Big bend, solista Ljubiša Pavkovkić, kao i pevačice Snežana Đurišić i Aleksandra Bijelić.

Emisija predstavlja i svoje najmlađe članove – Hor Kolibri, Dečji hor i Dečju dramsku grupu.

Voditelji svečane akademije su Aleksandra Paladin i Ranko Stojilović, dok su domaćini emisije Dragana Kosjerina Perduv i Milan Bigović,

Urednik projekta je Nataša Raketić, a reditelj projekta Petar Stanojlović.

Previous Article
Next Article

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...