Najlepši grad, najljepša pjesma: Prvi festival narodne muzike u Trebinju od 20. do 24. avgusta!

Trebinje će od 20. do 24. avgusta biti domaćin prvog festivala narodne muzike, koji pod pokroviteljstvom „Telekoma Srbije“, organizuje „Adria-Jadran“ medijska grupa.





Prvi festival narodne muzike „Skale“ pod simboličnim sloganom „Najlepši grad, najljepša pjesma“, u subotu 20. avgusta otvoriće Haris Džinović, a drugog dana festivala Trebinjce i goste iz regiona zabavljaće Željko Samardžić. Posljednja dva dana ovog spektakularnog muzičkog događaja rezervisane su za čak 40 imena mladih i renomiranih umjetnika iz regiona.
„Najlepši grad, najljepša pjesma“ slogan je velikog muzičkog spektakla koji će na kraju ljeta biti pravo osvježenje za sve ljubitelje dobre muzike.
Festival će, u subotu 20. avgusta, spektakularnim koncertom otvoriti Haris Džinović, koji se na današnjoj konferenciji, medijima obratio putem video-linka. Džinović je otkrio da ga za Trebinje i Hercegovinu vežu posebne emocije






„Obzirom da je moja majka rodom iz Trebinja, posebno se radujem dolasku u ovaj grad“, poručio je Džinović.
U drugom danu festivala posebno će uživati dame, jer će u nedelju 21. avgusta na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra nastupiti Željko Samardžić. Samardžić kaže da i za njega koncert u Hercegovini predstavlja posebnu draž.
„Ja ću zajedno sa svojim bendom, koji se jako obradovao dolasku u Trebinje, a posebno moj kum i klavijaturista Miroslav Stolica koji je rodom iz Stoca, dati sve od sebe da to bude jedna divna i nezaboravna trebinjska noć“, rekao je Samardžić.




Predstavnici grupacije „Telekom Srbija“, glavnog pokrovitelja festivala, kažu da rado podržavaju ovaj događaj koji će biti afirmativan za grad Trebinje u turističkom i svakom drugom smislu.
„Ovaj festival sigurno će pored svog zabavnog i kuturnog karaktera imati i turistički značaj i to je jedan od razloga zašto je „Telekom Srbija“ dio ove priče“, rekao je Goran Milošević, predstavnik kompanije Mtel.
Veliki muzički spektakl najavljen je danas u ambijentu hotela „Bijeli Platani“, a organizatori kažu da je prije svega cilj da Trebinjcima i brojnim gostima pruže ljeto za pamćenje.






„Ovim festivalom stavljamo šlag na tortu fantastične ljetne sezone koja se predviđa u gradu na Trebišnjici. Odlučili smo se za ove datume, jer ovim događajem želimo da produžimo ljetnu turističu sezonu u Gradu Trebinju. Cilj nam je da u Trebinju zadržimo i privučemo još veći broj turista, ali i gostiju iz susjednih opština, u uvjerenju da će ovaj festival postati tradicija i neizostavan dio ljetne turističke ponude“, rekla je Kosa Zotović ispred organizatora.
U posljednja dva dana festivala, ponedeljak 22. i utorak 23. avgust nastupiće 40 mladih i renomiranih umjetnika koji će izvoditi pjesme legendarnih izvođača narodne muzika koji, nažalost, više nisu sa nama, ali su ostavili neizbrisiv trag na muzičkom nebu.
„Konkurs za sve zainteresovane izvođače biće objavljen na svim emiterima „Adria-Jadran medijske gupe“ do kraja mjeseca maja, tako da ću iskoristiti ovu priliku da pozovem mlade i talentovane muzičare da se prijave i učestvuju u prvom festivalu narodne i poplarne muzike u Trebinju, koji da napomenem nije takmičarskog karaktera“, kazala je Zotović.
„Adria-Jadran“ medijska grupa festival organizuje u koprodukciji s „Radiom S“.

Foto: Filip Filipović

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x