O Ukrajini, nasilju nad ženama, otetim bebama… Brenu dočekala neprijatna pitanja! VIDEO

Pop i folk diva Lepa Brena protekle noći održala je koncert u najpopularnijem prestoničkom klubu „Kasina“. Sinoć je „Kasina“ proslavila deceniju postojanja.

Pre izlaska na binu, Brena se obratila prisutnim predstavnicima medijskih kuća. Muzičku zvezdu su pitali između ostalog i za situaciju u Ukrajini.

– Ja ne bih komentarisala to. Ja znam da mnogi pevači hoće da pokažu da li su toliko pametni ili su toliko informisani, ali lično, mnogo mi teško pada bilo kakva politička ili ratna uzbuna. Zašto? Zato što smo mi na Balkani to doživljavali nekoliko puta i sigurno da me sve to pogađa i sigurno da me sve to uznemirava, jer bilo kakva ratna tematika odmah utiče i na ekonomiju, utiče na cenu gasa, utiče na cenu nafte, utiče na naše živote, utiče na migracije ljudi – rekla je Brena.

 

Na pitanje da li neke njene pesme afirmišu nasilje nad ženama, Brena je rekla:

– To je jedna metafora za ljubav. Sve moje pesme su ili vesele ili posvećene ljubavi. U vreme kada je ta pesma nastala nije imala tu konotaciju. Međutim, u današnje vreme kada su države postale malo slobodnije gde pričaju jednostavno o nasilju koji su doživljavale, to je jedan talas sada krenuo u čitavom svetu, pa se konačno desio i kod nas. Ja baš pomno pratim celu tu jednu svetsku priču i pratim tu priču za mnoge devojke kod nas. Lično bih volela kada bi se ovo društvo pozabavilo zakonskim sankcijama koje su protiv zlostavljanja žena, dece, pedofilije, i za nestanak toliko ljudi, zatim o nestanku onih silnih beba o kojima se piše i dan-danas… Ali mi ne možemo, svaka javna ličnost, svaka majka i svaki čovek, svaki otac, baka i deka, živo biće… Mi treba da damo podršku i snagu ovoj našoj ženskoj populaciji da država to shvati na mnogo ozbiljniji način, da se uvedu ozbiljne drakonske kazne, jer sve što država uzme u ruke i kada hoće da reši – država to i reši.

Šta je još Brena rekla pogledajte u snimku ispod!

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x