Fran Vladimira podsetio na sramnu prošlost!

Fran Pujas je prozvao Vladimira Tomovića da je primitivac jer je u prošlosti napao decu samo zbog toga što su druge nacionalnosti. Tomović se danas pravio da se ne seća, što je interesantno s obzirom na to da je Vladimir zbog tog incidenta pola godine proveo u zatvoru.

– Vladimir Tomović pravosnažno je bio osuđen na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i pretnji smrću.On je, kako je ispričano na suđenju, bez ikakvog povoda napao decu iz Hrvatske, koja su kao članovi izviđačke sekcije tokom 2012. godine bila u njegovom rodnom gradu Baru.

– Viši sud je nesumnjivo utvrdio sve činjenice: Tomović je s umišljajem, ugrožavanjem sigurnosti, javno podsticao na mržnju prema izviđačima hrvatske nacionalnosti, koji su boravili u Baru na Petoj smotri izviđača. Kad se grupa izviđača iz Hrvatske kretala peške u koloni Bulevarom JNA u Baru, Tomović se vozilom zaustavio pored hrvatskih izviđača i povišenim tonom im se obratio da neće da vidi hrvatsku zastavu u svom gradu i da je sklone, nakon čega je vođa izviđača uzela zastavu i zamotala je. Potom je okrivljeni izašao iz vozila i uzeo hrvatsko obeležje, seo u vozilo i obratio se grupi izviđača preteći: „Pre ste ratovali s nama, a sad ste došli ovde da vijorite zastavama, nemojte da vidim više nijednu hrvatsku zastavu, jer ću vas sve pobiti – piše u presudi Apelacionog suda iz tog perioda.

Ko ima vašu podršku u ovom sukobu?

View Results

Loading ... Loading ...
Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x