On je tvorac pesme koja je osvojila Balkan! VIDEO

Edita Aradinović s novom pesmom „Slobodno me rani“ osvojila je simpatije publike na celom Balkanu. Za samo 10 dana ovaj novi letnji hit na Youtubeu ima više od 4.5 miliona pregleda. Pesma „Slobodno me rani“ je napravila zaokret na domaćoj muzičkoj sceni. Čovek koji stoji iza pomenute pesme je Bišćanin Haris Rahmanović, u muzičkom svetu poznatiji kao Priki.

– Bili smo skeptični oko ovog projekta, jer smo hteli uraditi nešto što se do sad nije smelo. Hteli smo izaći iz dosadnog balkanskog zvuka, na način da uradimo pesmu po američkim standardima i odlučili smo da se kockamo. Pesma je za par dana zasela na tron balkanskog trendinga i na taj način postavila nove standarde u muzičkoj industriji kada je u pitanju balkanska muzika – kaže Rahmanović.

Edita Aradinović je imala samo reči hvale za talentovanog Bosanca na privremenom radu u Beogradu.

– Imala sam sreću da sam upoznala Prikija, Harisa Rahmanovića, Senada Bislimija i Senada Ibrahimovića. To su tri momka koja su radila tu pesmu zajedno sa Bojanom Vasićem. Haris je tu igrao glavnu ulogu i on je inače iz Bosne. Odrastao je uz Dinu Dvornika i mnogo voli tu muziku. I kada peva neku drugu muziku novokomponovanu baca na funk. Pesma mi se odmah dopala – rekla je Aradinović o saradnji s Rahmanovićem u emisiji Netkulturno:

Priki je u dosadašnjoj muzičkoj karijeri prošao nekoliko faza i transformacija. Nekadašnji reper koji je delovao pod imenom Priki došao je kao pravo osveženje na bh. rep sceni 2011., a do tada, na samim počecima karijere, sarađivao je s najvećim hip hop zvezdama na Balkanu, poput Ede Maajke, Remi iz grupe „Elemental“, Marchela, Koolade…

Početkom 2016. se desio preokret u njegovom muzičkom pravcu i Haris se posvetio house muzici, u kojoj je delovao pod novim pseudonimom Djujo Banana. Uz zapažen uspeh vlastitih pesama, sve vreme je pisao i za druge. Publika ga prepoznaje po numerama „Biću srećan“, „Oni znaju bolje“, debitantskom singlu koji je uradio sa Remi, „Yustalgija“, „Gujo“… Usledio je odlazak u Beograd koji je doneo novu stranicu u životu ovog Bišćanina.

– Nije to bila nimalo laka odluka, napustiti sve i krenuti u nepoznato. Ipak, shvatio sam da moram nešto da učinim sa svojim životom, jer tamo gde sam živeo nisam mogao prosperirati. Spakovao sam kofere, došao u Beograd, pokucao na vrata nekoliko kolega i objasnio im ko sam i šta radim. Trenutno sam jedan od traženijih autora teksta, muzike, aranžmana i produkcije, što je veliki uspeh. Jednostavno, desilo se da su melodije počele da pršte iz mene bez ikakvog objašnjenja. Sve se preko noći okrenulo. To je u početku bio veliki šok za mene, a nakon uspeha pesme „Slobodno me rani“ moje pesme žele najveće regionalne zvezde – kaže Rahmanović koji u poslednje vreme radi i pesme za Devita, Sha…

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x