VOĆE RODILO! Danica sa bendom Divanhana snimila novu pesmu! VIDEO

Danica Krstić, za koju kažu da je najlepši etno vokal Balkana, danas je objavila svoju novu pesmu „Voće rodilo“, nastalu u saradnju sa čuvenim sevdah bendom Divanhana. Ovom pesmom, poznata umetnica najavljuje svoj drugi album, na kome će sarađivati sa najčuvenijim izvođačima tradicionalne muzike naših prostora.

Poznanstvo, a kasnije i saradnja sa grupom Divanhana, dogodila se sasvim spontano, a Danica ističe kako je od prvog trenutka mislila o tome kako bi bilo lepo da se zajedničkim snagama uradi nešto što će biti kvalitetno i što će publika voleti:

– Pre nekoliko godina upoznala sam sam predivne ljude iz Divanhane i nekako smo „kliknuli na prvu“. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam Radiju Beograd, kada se grupa Divanhana uključila program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije, i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje, a od samog početka smo smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma „Voće rodilo“. Srećna sam što je ovo prva pesma koja će se naći na albumu koji pripremam, koji će okupiti najtalentovanije muzičare i etno stvaraoce naših krajeva. Ono što je obeležilo ceo kreativni proces nastanka pesme “Voće rodilo” jeste puno pozitivne energije i ljubavi, zato se nadamo ćete je voleti, baš kao i mi – kaže poznate umetnica.

Pesma „Voće rodilo“ je druga autorska pesma grupe Divanhana, koja ističe da je susret sa Danicom zaista doprineo tome da se ova pesma dogodi i zvuči baš ovako – poletno i raspevano.

– Nedugo nakon što smo našoj publici poklonili pesmu „Zova“, usledio je poziv od nama izuzetno drage koleginice Danice Krstić, sa željom i idejom da zajednički zakoračimo u kreativnost i upustimo se u novu autorsku avanturu. Shodno tome da smo od ranije imali već mnogo ideja za neke nove melodije i stihove, Danica je ubrzo stigla u Sarajevo i nakon svega par proba note su procvale i voće je rodilo. Priča o dvoje mladih ljudi, izgorelih u želji za zagrljajima i ljubavi ubrzo je pretočena u kompoziciju imena „Voće rodilo“, na koju smo svi zajedno izuzetno ponosni. Srećni smo što publici poklonjamo naš najnoviji kreativni rad, kao i na datoj prilici da sarađujemo sa pomenutom divnom i kreativnom mladom umetnicom koja nam je nesebično poklonila sav raskoš svog neizmernog talenta – rekao je pijanista benda Neven Tunjić.
Pesma je snimana u LongPlay studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Divanhana, Borjan Milošević. Video je sniman na planini Bjelašnica u kojem su prikazane neopisive lepote i čari prirode Bosne i Hercegovine.

Pesma i video realizovani su kao deo novog projekta Danice Krstić imena „Balkan koncept“, na kojem će se ostvariti saradnja više eminentnih imena muzičke scene Balkana, ali će se sasvim sigurno naći i na novom albumu benda Divanhana koji planiraju objaviti početkom 2020. godine.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x