BIO MU JE NAJSTARIJI UČENIK U KLASI POSLEDNJE GENERACIJE: Bojan Belić neutešan zbog odlaska Mihajla Janketića!

U Beogradu u 80. godini, preminuo je doajen srpskog glumišta čuveni Mihajlo Mišo Janketić.

Odlazak legendarnog glumca rastužio je region, njegove verne obožavaoce koji su decenijama negovali njegov lik, rad i delo. Posebno njegovog najstarijeg učenika u klasi 2006. godine, voditelja Bojana Belića koji je pripadao njegovoj poslednjoj generaciji.

„Laku noć Profesore naš dobri, što bi ti rekao, tidaburibuda, Tomaševo nikad zaboraviti neću“…napisao je Belić na svom Fejsbuk profilu.

-Svi ti nekad zajednički odlasci u njegovo rodno mesto porekla Tomaševo (Crna Gora), konstantno učenje i danas znanje koje posedujem dugujem upravo njemu, danas su mi posebno oživela ta lepa, ali evo sada njegovim odlaskom i tužna sećanja. Nikada ga neću zaboraviti, tamo sam naučio šta je gluma – priseća se Belić. 

Inače, veliku popularnost kod televizijske publike donele su mu uloge u TV serijama „Sivi dom“ (1984-1985), „Bolji život“ (1987-1991), „Srećni ljudi“ (1993-1996), a u seriji „Porodično blago“ (1998- 2002) igrao je glavnu mušku ulogu.
U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a takođe je brojne uloge ostvario u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član od 1960. godine. Bio je dugogodišnji profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Oženjen je Svjetlanom Knežević sa kojom ima četvoro dece: Radomira, Marka, Ivu i Milicu.

Facebook komentari

Tags from the story