Marta Savić danas proslavlja 53. rođendan!

Marta Savić je rođena 07. maja 1966. godine u mestu Vranjak, opština Modriča u Bosni i Hercegovini. Sa svojih 12 godina, 1978. godine odlazi u Nemačku (Hanover) gde završava osnovnu i srednju školu. I u to vreme počinje aktivno bavljenje folklorom i nastupima sa svojom grupom širom Nemačke.

Udata je za folk zvezdu i jednog od najpopularnijih pevača danas, Mileta Kitića kojeg je upoznala na zajedničkom nastupu davne 1988. godine. Marta je iste godine objavila i svoj prvi album “Zaboravi na druge žene” u diskografskoj kući Jugoton.

Nakon dve godine, 1990. godine usledio je i drugi album pod nazivom “Proklet bio”. 1993. godine značajniji uspeh beleži saradnjom sa Južnim Vetrom i “Grešnicom”. “Nemoj bar ti” naslov je sledećeg albuma sa “JV” 1994. godine sa kojim je Marta postala jedna od najtraženijih pevačica estradne scene. 1996. godine započinje saradnju sa ZAM produkcijom te izdaje album “Kad sam srela”.

Veliki ako ne i najveći trag u muzičkoj karijeri ostavila je u produkcijskoj kući GRAND. 1999. godine u pomenutoj kući snima svoj šesti studijski album “Kad zavoliš, pa izgubiš” iz kojeg se izdvojilo nekoliko pesama.
Nakon godinu dana, 2000. godine snima svoj sedmi album “Dijamanti, brilijanti” gde postiže ogroman uspeh i postaje jedna od najtraženijih pevačica kako Grandovog jata tako i same estradne ex-yu scene.
Godinu dana kasnije 2001. izdaje album “Ikad ili nikad”, na kojem se izdvaja nekoliko pesama. Pored naslovne jako zapažene su bile “Morava i Drina”, “Jedan dan”, “Ta žena hoće sve”, “Tebi se sve može”, “Ne kopaj mi po prošlosti”…
Ponovni uspesi slede izdavanjem albuma “Nismo pucali jedno u drugo”, 2002. godine, gde se takođe izdvajaju pesme “Ni živa ,ni mrtva”, ” Lagao si svako slovo”,…
Beleženje uspeha nastavlja i sa izdavanjem albuma “Ravno do Kosova” 2003. godine. Pored glavne numere koja je bila ogroman hit, izdvojile su se i “Pusto ostrvo”, “Bolja sam od nje”, “Zakletva”,…Nakon čega pravi malu pauzu od tri godine. 2006. godine ponovo ulazi u studio i snima album “Erotika”, gde se posebno izdvaja duetska pesma sa Bugarskom muzičkom zvezdom Azisom “Vernost je prevara”.
Tri godine posle ogroman uspeh postiže albumom “Muški kompleksi”. Na istom se izdvajaju “Rođendan”, “Rastanak”, kao i “Dobre ribe” duetska numera sa folk zvezdom Janom Todorović.
Nakon toga 2011. godine izdala je i poslednji album “13”, gde su se nalazile sledeće numere: “Zlatom zlatila”, “Tresi Mesi”, “Mama”, “Idiot”, “Ja nisam takva”, “Feredža”, “Na istoj sam adresi”, “Ne veruj ni jednoj ženi”, “Štikle” i “Hiljadu jedan”. Nekoliko singlova poslednjih godina snimila je i pritom se ozbiljnije posvetila karijeri supruga Mileta, kao i pisanju pesama. Iako mnogi ne znaju, upravo je ona glavni inicijator i stub uzlazne putanje Kitićeve karijere. Poslednje Miletove velike hitove ili je sama ona napisala ili je bila sam imperativ da se iste obavezno snime. Vodeći računa o više nego uspešnoj karijeri supruga, ravnomerno se posvetila i karijeri kćerke Elene koja takođe krenula putem svojih roditelja. Snimivši hitove pre dve godine “Folira”, “Ne volim”, kao i prošlogodišnji “Geto Princeza” obeležili su milionske preglede i time Elenu pored lepote na majku, svrstalo u jednu od najuspešnijih mladih zvezda današnje estradne scene.
Ono što je takođe zanimljivo široj javnosti i to da nekad jedna od najpopularnijih pevačica estradne scene, danas naša slavljenica Marta Savić nikada u javnosti nije isticala sebe kroz ogromnu popularnost i uspeh supruga mega zvezde Mileta Kitića. Ona danas živi mirno i povučeno. Uživa sa svojim prijateljima i dragim osobama kad god joj to vreme dozvoli. Posebni učestali višemesečni odlasci u daleke toplije krajeve na odmor su njena glavna inspiracija danas. Savićka tamo zapravo i puni baterije, dobija pozitivnu energiju koju istu širi prema porodici, prijateljima i okolini kako bi sutra još više bili uspešniji, lepši i bolji ljudi…

Facebook Comments

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Zadruga?

View Results

Loading ... Loading ...