Kralj narodne muzike je samo tri dana pred smrt gostovao u emisiji “PRSLOOK AGAIN”, kod Sandra Markovića na TV K::CN,i to mu je kako se ispostavilo, nažalost, bilo poslednje gostovanje u životu


Ovo je bilo Šabanovo poslednje tv gostovanje, a evo šta tom prilikom rekao! (VIDEO)
Ja nisam papučar, ja sam CIPELAR, to ti je moj doktore još gore od papučara, rekao je Šaban na pitanje Dr Sandra Markovića, kada su se dotakli nove predstave Saše Pantića Iz Kursadzija koja nosi naziv “Nepopravljiv papučar”.

Kako se osećate zbog činjenice da je upravo kod vas gostovao poslednji put ?
Velika je privilegija,da je kralj,prijatelj, i brat ove emisije bio upravo poslednji put ovde. Više bih voleo da je sa nama,nego da sad pričamo o ovome. Nije voleo da gostuje preterano,ali došao je i zbog Zorane Simeunović,da se svi zajedno družimo u emisiji i posle nje.

Kakvi su mu utisci iz emisije?
Bio je oduševljen,rekao je da ga ne teram da peva,nego da Zorana preuzme taj deo,i bilo je tako. Međutim emisija je toliko bila nabijena pozitivnom energijom,da se i sam kralj latio mikrofona. Otpevao je pesmu “Žal” i to je, nažalost, zadnja pesma koju je otpevao na malim ekranima.

Kakve su još interesantne stvari vezane za tu 1158. emisiju?
Emisiju ću pamtiti po pozitivi i neverovatnoj energiji, kao nikad do tad. Ne mogu da verujem da ga nema. Teško mi je i da pričam o tome. Ništa nije nagoveštalo da ću mu 9 dana kasnije ići na sahranu.
Emisija će ostati upamćena, kralj je otpevao tri pesme od Stevice Simeunovića, a mi nećemo da dozvolimo da se to zaboravi, nego ćemo vrteti te pesme,kad god nam se ukaže prilika. Besedio je pametno kao pravi kralj, na pitanje jel mu dosadilo posle 50 godina da radi,rekao je ” nije mi dosadilo da pevam,dosadilo mi je da putujem”, između ostalog rekao je da zna tačno u avionu, koje je sedište pokvareno, a koje ne,koliko često putuje.

Da li ćete emisiju emitovati opet i kad?
Naravno da hoćemo,biće to “in memoriam” za našeg velikog, druga, prijatelja, brata. Rekao mi je u emisiji da se nismo videli dugo i da je bilo vreme, na šta sam mu ja rekao, pa videli smo se pre mesec dana na Zoraninoj promociji. Sve će to naši čitaoci i gledaoci moći da vide u utorak 26.02. 2019. na TV K::CN 1 u 22h.

Ima li još interesantnih stvari od te večeri?
Interesantno je da smo se mi kao grupa opet vratili i sarađujemo sa grupom “Kal“, koja je upravo uradila pesmu “Siva Magla” za Šabana. Pustio sam mu je u pauzi, rekao mi je da je pesma prelepa, kao da je snimljena za “Ubice moga oca” što i jeste bio neki krajnji cilj. Uglavnom rekao mi je da mu se pesma sviđa,ali da on uskoro ide u penziju. Rekao mi je još da jedva čeka da ode u martu u Krčedin i da će ostati do decembra. Samo će vikendom raditi.
Suze mi naviru na oči kad ovo pričam, još ne mogu da verujem da ga nema.

Kad si spomenuo grupu, šta se dešava sa vama?
Lepe stvari se dešavaju. Potpisali smo ugovor sa Kopernikus recordsom,da izdamo “best of” sa dve nove pesme. Nikica će pevati duet sa Kalom,i pesma je savršena onako Koenovska i mislim da će ostaviti traga. Drugu pesmu ja u potpuno drugom fazonu radim sa reperom Cache, čiji milionski pregledi govore o njegovoj komercijalnosti kao i Pančom,koji će ujedno i producirati pesmu. Spremni su i spotovi,ja upravo radim scenarija, a snimaće ih Stanko B&S produkcija i Vanja Zelenski. Trudićemo se svi da ispadne evropski,ako ne svetski. Biće to potpuno novi “Prsluk bend”.

Šta se dešavalo posle emisije?
Posle emisije smo otišli u restoran. Čavrljali smo do kasno, bilo je veliko društvo. Sedeli smo sa kraljem i prosto ne mogu i neću da verujem da sam te večeri, odnosno tog utorka poslednji put sedeo sa njim.

Pogledajte emisiju :