Poznati u humanoj akciji za decu sa smetnjama u razvoju! FOTO

Novinar i voditelj Igor Ćurčić organizovao je humanitarnu akciju sa ciljem prikupljanja namirnica za dečije paketiće namenjene deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju osnovnu školu „Dragan Kovačević“. Poznati glumci, pevači i sportisti u jednom hipermarketu u Beogradu delili su kupcima flajere uz napomenu da ne skupljaju novac, već slatkiše i igračke za paletiće. Među brojnim poznatim ličnostima našli su se glumci Eva Ras, Aleksandar Dunić, Žarko Stepanov, Srna Lango, pevači Đorđe David, Filip Mitrović, Žika i Jelena iz grupe Zana, bivša kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović, kao i TV voditeljka Maja Manojlović.


Oni su nekoliko sati razgovarali sa kupcima, animirali ih i pozivali na humanost. Milica Dabović je kupce dočekivala još na ulici i šarmirala ih a na njene molbe niko nije ostajao ravnodušan. Iako prehlađen, Aleksandar Dunić neumorno je stizao čak i do kasa „loveći“ potencijalne donatore, a posebnu pažnju starijih Beograđana privlačila je Eva Ras, koja je sve vreme bila na nogama uprkos zrelim godinama. Nabildovane ostavite meni, ja znam kako da ih ubedim, šalio se Đorđe David. Filip Mitrović izjavio je da odavno nije bio srećniji, jer je akcija odlično protekla.


Jelena je predlagala da sledeći put svaki donator dobije i poljubac, a Žika se šalio da se učesnici nekako onda moraju odužiti i donatorkama. Žarko Stepanov bio je zadužen za obožavateljke serije “Istine i Laži”, a Srna Lango je otkazala privatne obaveze i kako je rekla odavno nije tako uživala. Velika kutija na izlazu iz objekta za tri sata je napunjena sa više stotina kilograma namirnica, a direktorka škole Silvija Plavšić bila je sve vreme sa učesnicima akcije i kako kaže-premašena su sva njena očekivanja. Sve zainteresovane pozvala je da isprate dodelu paketića. Organizator akcije Igor Ćurčić navodi da je posle 12 godina aktivnog rada u medijima došlo vreme da kontakte i prijateljstva upotrebljava tako da pomogne drugima, i naglašava da je ovo samo početak. Kako kaže, ovakve ideje treba širiti i o tome što više govoriti, kako bi ljudi shvatili da uz malo ličnog truda i entuzijazma mogu drugima da pomognu, a tako će se i sami mnogo bolje osećati.

Foto: Z. K. Munja

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Zadruga?

View Results

Loading ... Loading ...