Zlatiborski specijaliteti na američki način!

Nenad Pantelić šef Hiltona iz San Dijega obogatio zlatiborski jelovnik


Zlatibor je poznat po jelima koja decenijama unazad oduševljavaju domaće i strane goste, a kada se tradicionalnim specijalitetima doda malo američkog „začina“, onda sve na meniju dobija drugačiju, novu dimenziju.

Jedinstven spoj tradicionalne domaće i moderne svetske kuhinje, upravo na Zlatibor doneo je Nenad Pantelić, šef kuhinje hotela Hilton u San Dijegu, jedan od najboljih domaćih kuvara koji je proslavio naša jela u Americi. Pantelić je tako u meni restorana u Americi ubacio brojna srpska jela zbog kojih se se u istom stvaraju liste čekanja, a mesta se rezervišu nedeljama unapred.

Ipak, i u Srbiju je doneo delić Amerike, pa je tako tokom nedavnog boravka na Zlatiboru, a na opšte oduševljenje vlasnika i prisutnih gostiju, obogatio jelovnik Caffe Picerije „MONT“ tradicionalnim srpskim jelima pripremljenim na američki način. Tako će meštani, ali i gosti Zlatibora ubuduće biti u prilici da probaju sutlijaš na američki način, sa začinima i primesama iz ove zemlje, baš kao i fetucini alfredo sa tri vrste sira, ali domaćeg, zlatiborskog, a meni je bogatiji i sendvič sa piletinom pripremljenu po američkoj recepturi, ali u tradicionalnoj zlatiborskoj lepinji.

Pantelić je odneo brojne međunarodne nagrade i priznanja za svoje kulinarsko umeće, a upravo zbog njega, u Srbiju će već početkom sledeće godine posredstvom agencije pod nazivom „Živeli Tours„, koju je sa suprugom otvorio u Sjedinjenim Državama, stići više organizovanih grupa američkih turista. Sa znamenitostima, ali i kulinarstvom naše zemlje upoznaće ih upravo Nenad.

Foto:privatna arhiva

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x