Pobednik Zvezda Granda pokrao Sašu Lazića! Reagovao i Saša Popović!

– Nakon dosta godina saradnje sa velikim zvezdama, a takođe i sa anonimnim izvođačima, u decembru prošle godine sam ovom pobedniku Z.Granda poslao demo snimak koji je otpevao Darko Lazić! Da bi večeras sasvim slučajno na Yt čuo refren koji je identičan melodijski 100%, a textualno 80% sa potpisom njega kao autora!? Šta se dešava? Aca Krsmanović i ja smo pokradeni! – naveo je na svom profilu na društvenim mrežama naš cenjeni kompozitor i tekstopisac Saša Lazić i tako direktno optužio Ibru Bulbina, pobednika takmičenja „Zvezde Granda“ da ga je zapravo pokrao.

https://www.youtube.com/watch?v=rCjLenaAx3o&feature=youtu.be

Nakon prozivki Saše Lazića, oglasio se i sam Ibro, koji je poručio:

„Pozdrav dragi moji prijatelji!
Oglašavam se povodom moje nove pjesme „Sve ću dati“
– Naime,kratko i jasno da pojasnim;
Uvaženi tekstopisac Lazić me optužuje kako sam mu „ukrao“ melodiju i tekst, te da sam to učinio namjerno. Vrlo brzo namontirao je video gdje pjeva Darko Lazic sličnu melodiju (na tren čak i istu) . Nagovara sve moje kolege da me kače na društvene mreže, pisajuci da je pjesma plagijat! Ne znam zbog čega to radi, kada se i ne poznajemo dovoljno dugo, a nikakve veze nema njegov demo i moja pjesma. U istinu, par rijeci se podudarilo u refrenu,ali zar ja to moram da ispaštam kako je zamislio moj kompozitor? Zamolio bih sve svoje prijatelje, ljude koji me cijene i podržavaju od prvog dana da NE VJERUJU u ovo! Gradim svoj put polako ali sigurno i pjevam publici koja voli da me sluša.
Veliki pozdrav dobri ljudi,dobre volje.
Ibro Bublin“

Nakon svega, kontaktirali smo Sašu Lazića i on nam je otkrio da je pomenuta pesma u decembru prošle godine namenski rađena za Ibru Bulbina po narudžbi Saše Popovića. Problem je u tome nastao što je Ibro, kako navodi Lazić, uzeo refren iz demo verzije njegove pesme, a napravio je svoje strofe i pesmu predstavio kao svoju. I ne samo što Lazić nije obašten šta Ibro radi već mu nije ni plaćena naknada za ovu pesmu koja mu pripada kao autoru.

– Poslat je demo da preslušaju, a ja nisam obavešten da li su kupili pesmu ili ne, i posle toga čujem delove svoje pesme u novoj pesmi ovog pevača, a potpisani su drugi autori – naveo je Lazić u izjavi za nemazabranjenih.rs.

Mi smo proverili da li je Lazića kontaktirao neko iz „Granda“ nakon ove afere i da li ga je uopšte kontaktirao Saša Popović, na šta nam je on rekao:

– Jeste, Saša Popović je šokiran i stao je na moju stranu. Učiniće sve da se zaštite prava autora i čak smo već u pregovorima ko od Zvezda Granda da snimi originalnu verziju ove pesme.

Inače, treba pomenuti da su nakon ove afere mnogi pevači i autori i javno podržali Sašu Lazića i osudili ono što je Ibro uradio.

 

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x