Pogledajte šta sada radi Žarko Stojanović! FOTO

U Parizu je  u toku „Jardins“, prestižni Sajam za urbane inovacije. Među izlagačima se našao i Žarko Stojanović, koga ovdašnja javnost više zna zbog učešća u rijalitijima „VIP Veliki brat“ i „Zadruga“. Ranije smo već pisali da je on odlučio da se „penzioniše“ kada su u pitanju rijalitijii i sada se posvetio nauci, pre svega biologiji i pejzažnoj arhitekturi, a danas je imao priliku da na ovom značajnom sajmu predstavi svoj patent.

Reč je o uličnoj rasveti koja povećava zelene površine u urbanim naseljima i smanjuje količinu ugljen-dioksida u vazduhu. Njegov projekat je privukao pažnju stručne javnosti i vlasti u više gradova u Francuskoj. Pre svega u Parizu i u Grenoblu.

Inače, treba pomenuti da prostor za izlaganje na ovom sajmu košta više desetina hiljada evra, ali Žarka ovaj izložbeni prostor nije koštao jer je on lično od gradonačelnice dobio poziv da svoj projekat predstavi na „Jardins“.

– Nisam ni sanjao da će do ovoga doći. Taj patent je nastao potpuno slučajno. Iz dosade sam krenuo da crtim i iz svega toga stvoreno je nešto što mi je donelo veliki uspeh i presrećan sam. Ostvareni su mnogi moji snovi- rekao je nedavno Žarko za naš portal.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x