Severina izgubila na sudu! Milan Popović se izborio za ravnopravno roditeljstvo!

Sudija Opštinskog građanskog suda Verica Nikić nepravomoćno je presudila da sin Aleksandar (6) boravi kod oca Milana Popovića (51) prve i treće nedelje u mesecu, u kontinuitetu od nedelje u 20 sati do nedelje u 20 sati, te da roditelji po principu pola-pola dele dete tokom zimskih i letnih praznika.

Prema novoj presudi dečak će naizmenično živeti s majkom Severinom Kojić (45) sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Milana Popovića. Popović je juče bio na izricanju presude, dok se pevačica se nije pojavila.

– Ovo je presedan, revolucija, pobeda ravnopravnog roditeljstva. Što je najvažnije, pobeda dece rastavljenih roditelja – izjavio je Milan prošlog meseca nakon presude sudije Marine Parać Garma na Opštinskom sudu u Zagrebu. On je tražio od suda da definše šta je zajednička roditeljska briga i da ih navede u rešenje. Tada je rekao kako ga Severina nije obaveštavala o dečakovom zdravstvenom stanju, a po rešenju koje je doneo sud, pevačica je dužna da Milana obavesti o detetovom stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja lekarske dijagnoze.

Osim toga, ako je jedan roditelj sprečen da bude s detetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je da o tome obavesti drugog roditelja i omogući da dete tad boravi s njim. Time drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice.

– To je ono za šta se svi očevi bore. Majka kaže da će ga ostaviti baki, a ovo kaže: ‘Ne, otac je ispred. Moraš ga nazvati’ – ispričao je Milan za 24sata.hr.

– Kada je Severina videla ovo rešenje, jako se uzrujala – rekao je i objasnio kako je i dalje na snazi stara presuda.

– Ovo je samo dopuna staroj presudi. Po staroj ga viđam svaki drugi vikend i svaku drugu sredu – rekao je Popović. Menadžer pevačice Tomica Petrović komentirisao je kako je Severina ‘izborila prvostepenu pobedu’ u procesu koji se vodi kod sudije Marine Parać Garma. Ona je, kaže Petrović, ostavila na snazi dosadašnju odluku prema kojoj Aleksandar živi s majkom u Zagrebu, a dodatno je uredila komunikaciju između roditelja, koji su dosad komunicirali isključivo SMS porukama i elektronskom poštom.

Izvor: 24sata.hr/ Alo!

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x