Danijel Alibabić: Danica ima savršeni glas, očekujem dobar plasman Srbije!

Pop pevač Danijel Alibabić je neko ko je imao prilike da se takmiči na “Evroviziji”. 2005. godine sa grupom “No name” on je predstavljao tada Srbiju i Crnu Goru na najvećoj muzičkoj smotri u “Evropi”. U utorak je održana “Beovizija”, a nekoliko dana ranije i “Montevizija”. To su samo bile samo neke od tema o kojima smo porazgovarali sa Alibabićem.

– Sviđa mi se “Beovizija”. Sviđa mi se kao sama ideja.

Da li ti se neka pesma posebno svidela?

– Izdvojio bih pesmu grupe “Biber” i Nikole Burovca i pesmu koja je pobedila Sanje Ilić i Balkanike “Nova deca”. Oni su stvarno imali evrovizijski nastup.

Ti si neko ko je bio na “Evroviziji”. Pa kakve su po tvom mišljenju šanse i Srbije i Crne Gore?

– Što se tiče pesme Srbije, mislim da je pun pogodak. Mislim da je to nešto na šta će Evropa sigurno obratiti pažnju. Posebno bih izdvojio savršeni glas Danice Krstić. Očekujem da će se Srbija dobro kotirati. Što se tiče Crne Gore, svim srcem ću navijati za Vanju Radovanović. Ta pesma je jako kvalitetna, ali nisam siguran koliko će ona pogoditi taj evrovizijski stil. Mada, ako se setimo koja pesma je prošle godine pobedila, onda ne mora da znači da će se ove godine tražiti nešto što je baš nekog evrovizijskog kalibra, jer pesma koja je Portugalu donela pobedu uopšte nema veze sa “Evrovizijom”.

Kako komentarišeš to što su se ove godine i u Srbiji i u Crnoj Gori predstavnici za “Evroviziju” birali na festivalima?

– Svakako velika podrška za to što su se vratile i “Montevizija” i “Beovizija” jer to je jedini način da se oporavi muzička scena i u Srbiji i u Crnoj Gori i to je način da se animiraju autori. Proteklih godina, velika kriza je pre svega među autorima i dotakli smo dno što se tiče stvaralaštva i negde se nadam da će ti festivali animirati kompozitore, aranžere i tekstopisce da se što više trude i da daju svoj maksimum kako bi pravili kvalitetne pesme. Sa te strane, moja puna podrška za festivale, ali sa druge strane, moramo biti realni, stvarno su bile loše pesme i na “Beoviziji” i na “Monteviziji”.

Već nekoliko godina ti radiš i sa decom kroz muzičku školu “D moll” u Podgorici. Neke talentovane devojčice i dečaci sa kojima ti radiš, učestvuju i na najpopularnijem regionalnom takmičenju za mališane – “Pinkove zvezdice”. Koliko si ponosan na svoje učenike i kako na tebe utiče rad sa decom?

– Iskreno, ja se za razliku od drugih mentora, trudim se da sve od sebe dam i da prenesem na tu decu sve ono što ja znam i zadovoljan sam rezultatima. Mislim da dobro plivam u svemu tome. Deca su najčistija, najiskrenija bića i ponosan sam kada radim sa njima.

Za “Pinkove zvezdice” ti pripremaš i Relju Ćetkovića, bratanca Sergeja Ćetkovića. Postoje li sukobi između Sergeja i tebe, odnosno da li imate nekada oprečne stavove o tome kako bi trebalo da izgledaju Reljini nastupi, koje pesme da bira i kako bi trebalo da se ovaj dečak priprema za takmičenje?

– Mislim da Relja nije ni rekao svome stricu da će da se prijavi na takmičenje, to je negde bio dogovor između nas i negde mi je drago iz prostog razloga jer ne bih želeo da se njegovi nastupi ovde karakterišu kao da ga u “Pinkovim zvezdicama” neko gura i da ima neke protekcije ili privilegije. U tom smislu, Relja je ispao jako profesionalan. Stric mu je u žiriju, ali strica će staviti po strani. Da nije u žiriju, verujem da bi Relja Sergeja više kontaktirao. Mada, Sergej ga zaista može dosta toga naučiti i daje mu dobre savete i s pozicije u žiriju.

Koliki je pritisak na Relji zbog Sergeja?

– Na njemu je preveliki pritisak. Nije baš lako izaći pred nekim svojim rodom, i pevati i biti miran i koncentrisan na nastup. Mada, on se zaista ponaša kao pravi profesionalac i to je nešto što me čini srećnim. Jer oni su mladi i kod njih nema nikog preko 15 godina i stvarno pohvale i za svu decu u takmičenju jer oni kada prođu kroz ovaj šou, oni steknu ogromno iskustvo i sutra kada se ozbiljno posvete svojoj muzičkoj karijeri oni će imati veliko samopouzdanje, ali će i znati kako treba da rade i sami će biti svesni toga kada negde greše i na čemu treba da rade.

Posle dužeg perioda objavićeš svoj novi singl. O čemu je reč i zašto se toliko dugo čekalo na tvoju novu pesmu?

– Napravio sam veliku pauzu jer je stvarno velika kriza što se tiče autora. Danas ne možemo pronaći pravu pesmu jer je prosto pop muzika zamrla u ovom trenutku. Ali imam neki osećaj da će te neke stvari da se promene i ja sam čekao tu pravu pesmu sa kojom želim da se vratim i da stvarno više ne pravim tolike pauze. Prosto prvo ja moram da verujem u tu pesmu i da ja stanem samouvereno iza tog projekta, da bih posle mogao da ubedim publiku u to što radim i šta predstavljam.

 

Facebook Comments

Previous Article
Next Article

Anketa – Zadruga

Ko je vaš favorit u rijalitiju Zadruga?

View Results

Loading ... Loading ...