Ljubav roditelja Staši poslužila kao inspiracija za pesmu!

Kantautor Staša Brajović koji je kao rekorder muzičkog stvaralaštva ušao u ginisovu knjigu rekroda izdavši 43. Hita za City Records nagrađen je mnogobrojnim prizanjima, ali sinoć su mu uručena dva veoma znacajna životna priznanja. Na dodeli nagrada na balkanskom nivou „Balkan Awards 2018“ koja je sinoć odrzana u pozorištu na Terazijama, Brajoviću su uručena dva veoma značajna priznanja. Staša Brajović koji po rečima mnogih stručnih producenata važi za jednog od najboljih tekstopisaca i izvodjača svojih hitova otišao je bogatiji za dve nagrade, nagradu za veliki muzički doprinos u istoriji muzike na Balkanu i nagradu za svoj pretposlednji singl koji nosi naziv „Tufahije“. Brajović je pozdravljen velikim aplauzom prepune pozorisne hale, i pre izvođenja pesme osvrnuo se na emotivnu prošlost iz koje je i nastala ova pesma:

– Ja sam čovek koji ne zna za geografske granice, muzika nas sve spaja, želim da širim ljubav i mir kroz moje pesme. Želeo sam da kroz pesmu opišem ljubav mog oca i mojje majke. Moja majka je bila nastavnica srpskog jezika, radila je u Tuzli, a otac je studirao u Beogradu, zatim je dobio poziv za služenje vojnog roka u Tuzli, nije smeo da izlazi pa je ljubav mojoj majici iskazivao putem pisama. Našao sam njihova dopisivanja gde je on nazivao tufahijo moja, te sam tako dobio inspiraciju. Osetio sam vrednost pisama, osetio sam daljinu njihove ljubavi, osetio sam i kada su bili razdvojeni na relaciji Tuzla – Beograd da je moja majka za njega bila jeeina tufahija, i iz toga su nastali stihovi:

– „Tufahijo moja sva od serbeta volim te od Tuzle do Beograda.“ – izjavio je Brajović prisećajuci se najemotivnijih trenutaka kada je pronašao pisma.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x