Tamara: Šešelj je sagovornik kakvog svaki novinar može samo da poželi!

Voditeljka Tamara Stojmirov od početka svoje karijere vodila je različite emisije. Nekada se bavila estradnim ličnostima, a sada u emisiji „Uz jutarnju kafu“ na „Našoj“ televiziji, ona dočekuje najuticajnije političare iz naše zemlje.

Na početku razgovora u intervjuu za rubriku „Moja tajna“, pitali smo Tamaru koliko joj je teško da ustane rano i koja je njena tajna da izgleda odmorno kada dočekuje goste.

– Od kako sam počela da vodim jutarnji program, rano ležem da spavam, već oko 23 časa. Dobar, ali pre svega miran san, veoma je važan za svež izgled, ali i za savršenu koncentraciju koja je u živom programu veoma bitna.

Imaš li tremu kada propituješ političare? Da li imaš neku psihičku vežbu pred emisije kako da sagovornik ne primeti možda čak i tvoj strah?

– Tremu nemam, određenu odgovornost imam. U mojim emisijama gostuju najeminentniji ljudi sa političke scene Srbije, i na to sam ponosna. Međutim, da biste opravdali poverenje gledalaca, ali i gostiju, pre svega treba da pokažete kućno vaspitanje, profesionalnost i dobru informisanost. Pošto svakodnevno imamo uključenja gledalaca, oni mi, svojim isključivo pozitivnim kritikama, daju vetar u leđa, ali i gosti koji se iznova odazivaju mojim pozivima i rado dolaze u moju emisiju. A strah mi je nepoznanica, ne samo u poslu, već i u svim segmentima života. Ako verujete u to što govorite i pripremili ste se za razgovor sa sagovornikom, onda je sve prilično jednostavno.

Među tvojim gostima bio je i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. Novinari među sobom uglavnom komentarišu da je on nezgodan kao sagovornik. Kakvo je tvoje iskustvo?

– Dr Vojislav Šešelj je sagovornik kakvog svaki novinar može samo da poželi. Želite senzaciju? Dobićete je! Želite li studiozan pristup temi? Dobićete je! Najlakše je razgovarati sa ljudima koji imaju šta da kažu. Takav je Vojislav Šešelj, sa kojim se uvek lepo ispričam i pre i tokom, ali i nakon emisije. Da se poslužim jednom frazom – kako seješ tako žanješ. Ja se trudim da i najnezgodnija pitanja postavim na jedan uljudan način i takva je povratna reakcija mojih sagovornika.

Koliko si posvećena svojoj fizičkoj formi? Da li treniraš i koliko?

– Uh, teško pitanje. Hajde da se vratimo na priču o političarima (smeh). Šalu na strau, danas je odlazak u teretanu postao trend, a ja nisam neko ko slepo prati trendove. Pozdravljam one koji su toliko disciplinovani i provode sate vežbajući, ali moram priznati, nisam jedna od njih. Genetika mi je odlična i to je tajna moje dobre linije.

Kako se boriš protiv stresa?

– Ja sam ona u društvu koja, kada dođe do neke stresne i nepredviđene situacije, kaže: „Dobro, šta je tu je… Hajde da vidimo kako problem da rešimo.“ Stresne situacije ne možete uvek izbeći, jer život je zaista nepredvidiv. Staloženost je ključna u borbi protiv stresa.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x