Dunja Popović: Preveliki je pritisak okoline na porodilje!

U maju prošle godine, pevačica Dunja Popović rodila je sina Viktora. Upitali smo je koliko joj je bilo teško nakon trudnoće da povrati liniju.

Koji su to problemi o kojima žene ne pričaju, a koji su vezani za period posle trudnoće, a koji se odnose na sam izgled žene?

– E, vidiš, to je jako zanimljivo pitanje. To je onaj pritisak okoline koji sam spominjala. Smatram da se u javnosti ne govori otvoreno o svemu onome što ženu zadesi nakon što izađe iz porodilišta. Jednom prilikom sam baš pokrenula tu temu na svom Fejsbuk profilu i mogu ti reći da se javilo toliko žena koje su se pronašle i to je jedan od mojih najkomentarisanijih statusa ikada. A zbog čega? Jer žene nemaju priliku nigde da otvoreno govore o tome. Konkretno, što se tiče viška kilograma i mučenja oko vraćanja kilaže, tu se pronašlo više od 90 posto žena. Žena je nakon porođaja iscrpljena, ne voli svoje telo puno strija, tu je i taj višak kilograma, ne oseća se privlačno i potreban joj je neko ko ce joj pružiti podršku. Ukoliko podršku nema kod kuće, neće je imati nigde jer naš narod, naročito žene, sklone su zlonamernom komentarisanju žene nakon porođaja, pa čak i u trudnoći, što smatram zaista velikim grehom. Komentari tipa:“Vidi kolika je“ ili “ Jao što je poružnela, mora da nosi devojčicu“. Uglavnom su žene te koje komentarišu, naročito one mršavice kojima je genetika ceo život naklonjena. Iste te žene nikada ne puste trudnicu preko reda u banci, pošti ili bilo gde. S druge strane, muškarci tu imaju mnogo više razumevanja. Ćuti se o svemu, o dojenju, o mrežastim ulošcima, o mastitisu, o ragadama… Svi očekuju da se porodilja transformiše brzinom svetlosti u cicu sa naslovnice, što verovatno postoji u nekim slučajevima, ali sigurna sam da je mnogo više žena koje se suočavaju sa istim ovim problemima koje sam navela, sa kojima sam se i ja suočila.

Na kraju razgovora Dunja je imala jednu poruku za posetioce našeg portala, a naročito za žene koje su imale slične probleme kao ona.

– Vaše telo je vaša stvar! Stanje uma je u tom periodu mnogo važnije od toga u kakvom se stanju vaše telo nalazi. Ne obraćajte pažnju na zlonamerne komentare, toga će biti uvek. Pa i ako niste cica sa naslovnice, sta sad. Uvek kažite sebi „Ja sam žena, majka, kraljica!“

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x