Poznati kantautor objavio novu pesmu! Posvetio je svim narodima nekadašnje Jugoslavije!

Staša Brajović, kantautor koji je ušao u ginisovu knjigu rekorda snimivši 43. pesme. Svoju diskografiju je obogatio još jednim singlom i obradovao je publiku spotom za novu pesmu ,,Tufahija“ koja se i po tekstu a i načinu interpretiranja veoma razlikuje od mnogih. A ko je koga voleo ,,Od Tuzle do Beograda“ , Staša nam je otkrio u izjavi :

,,Tih godina, kada se smo svi bili ujedinjeni, kada je otac služio vojni rok u Tuzli, a majka radila kao profesor srpskog jezika i književnosti, nastala je Tufahija, nastala su pisma, iskrice u njihovoj ljubavi, sve ono što je mene danas inspirisalo da napišem ovu pesmu. Nije mi bilo teško jer sam svedok te velike ljubavi. Otac je majku zvao ,,Tufahijo moja“ . Mnogo godina kasnije, pronašao sam pisma i shvatio da je vreme da tu njihovu ljubav prenesem pesmom svim narodima nekadašnje Jugoslavije. “ izjavio je Staša i naglasio:

,, Nastupajući u komšijskim zemljama, naročito u Budvi, upoznao sam mnoge ljude muslimanske veroispovesti, katoličke i drugih. Svi su mi podjednako dragi, štaviše i Mađari, jer mi je prijatelj iz detinjstva bio Mađar. Ja sam čovek otvorenog srca. Tako sam otkrio donekle i svoj talenat, jer sam istraživao druga muzičko – kulturna bogatstva. Primećujem da je u regionu sve više kao nekada, da se tufahije jedu u miru, slozi i ljubavi. Siguran sam da će nas ova pesma spojiti i podsetiti na neka davna, lepa vremena. “

Ovom prilikom, Staša nam je otkrio da se rado vraća Istanbulu i njihovim turskim kolačima. Privlači ga orijentalna kultura i sve što ima veze sa umetnošću. Na putovanjima posmatra druge ljude oko sebe i stvara pesme.

,, Pesme najbolje tako nastaju, kada ih prenesemo svojim ili tuđim iskustvom. “ rekao je.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x