Miroslav Žikić: 27 meseci nisam okusio slatkiše, sve se može kad se hoće!

Fotomodel i fitnes instruktor Miroslav Žikić važi za nekog ko vodi računa o svojoj ishrani. Slatkiši i masna hrana je nešto na šta smo svi slabi, pa smo za rubriku „Moja tajna“ portala nemazabranjenih.rs proverili da li on konzumira takvu hranu.

Foto: Danijel Milić

Ishrana je najvažnija što se tiče zdravog načina života, a samim tim ukoliko se vodi računa o ishrani tj. jede zdrava hrana, ona je automatski propraćena lepim izgledom, estetikom. Zdrava hrana se bazira isključivo na proteinima, ugljenim hidratima i dobrim mastima. Slatkiši su najgora moguća stvar u ishrani, ništa dobro nema u njima sem da su najveći neprijatelji našeg zdravlja, tačnije prosti šećeri su glavni uzroci raznih oboljenja, zato ih se treba maksimalno kloniti. Masti su i te kako bitne u zdravoj ishrani. Mnoge zablude kruže u vezi toga tako da svakako treba konzumirati maslinovo ulje, riblje ulje, laneno ulje, životinjska mast (slanina) i drugo.

Kako se ti odupireš slatkišima?

– U početku prvih nekoliko dana nastaje kriza jer je organizam jako osetljiv pogotovu na šećere (slatkiše) toliko da je ustanovljeno i dokazano da je veća zavist za slatko nego kod narkomana za drogom. Od dana kada se prestane sa unosom slatkiša kriza može trajati od 7-14 dana maksimalno. Posle toga se receptori gase i nestaje želja za bilo kojom vrstom slatkiša s’ tim što se tih dana kao i u narednom periodu mora striktno voditi računa o ishrani i onda je vremenom sve lakše. Evo konkretno ja već 27 meseci nisam okusio slatko i vodim striktno računa šta jedem. Samim tim sam uvek u formi na 5-8% telesne masnoće. Ništa nije nemoguće sve se može kad se hoće, sve ovo je zapravo način života „fitnes life style“.

Foto: Danijel Milić

Inače, Miroslav se pojavljuje u spotovima mnogih muzičara. Među poslednjima su spotovi „Porok“ Katarine Živković i „Drhtala ginula“ Slađane Mandić.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x