OVACIJE PUBLIKE ZA EMERIKA FRANSOA! FOTO

Pretposlednje revijalno veče Serbia Fashion Weeka obeležile su reakcije publike koje se ne viđaju na događajima ovog tipa. Fantastične revije ostavile su jak utisak na publiku da bi na kraju, atmosfera eskalirala u ovacije, usklike i kolektivno stajanje publike tokom revije čuvenog francuskog dizajnera i oficijelnog člana institucije Visoke mode Francuske, Emerika Fransoa. Zapažene revije imali su i Mladen Milivojević Baron, Milica Tričković, Lepa couture i Mario Karavasilis, Erik Rosete.  

Poslednji seminar tokom novembarskog Serbia Fashion Weeka održala je Hana Hadžiavdagić-Tabaković. Hana je je bosanskohercegovačka novinarka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama, a najviše na Instagramu. Pričala je o svom životu, počecima i o tome šta je sve radila da bi se našla na poziciji na kojoj je danas. Završila je novinarstvo, ima svoju emisiju, ali kako kaže, živi od društvenih mreža koristeći njihov pun potencijal.

Jedna od stvari po kojima se pamti svako izdanje Serbia Fashion Weeka jesu revije pravog umetnika, Emerika Fransoa. Kao umetnik dva najveća sajma mode na svetu, sajma u Berlinu i Parizu, kao kostimograf prestižne Pariske opere, kao talentovani dizajner i član institucije Visoke mode Francuske, Emerik uspeva da spoji sve svoje kvalitete i napravi pravi događaj od svoje revije.  U svojoj kolekciji pod nazivom “ICONS” prikazao je ono što smo od njega i očekivali – da kroz materijale i dezene donese makar na jedno veče elegantni i glamorozni duh Pariza u Novi Sad. Sinoć je posetioce novembarskog Serbia Fashion Weeka ostavio bez daha sa prefinjenim haljinama koje savršeno ističu ženske obline, a modeli u dominantnoj crnoj boji sa romantičnim i toplim bojama i detaljima poput čipke, svile i bisera odisali su čudesnom tajnstvenošću i dali notu pariške sofisticiranosti. Ono što se retko dešava na modnim manifestacijama, desilo se sinoć – publika je ustala sa svojih mesta, aplaudirala uz usklike koji su se čuli i tokom same revije, te je Emerik svojim kreacijama uspeo da dopre do svakog posetioca i napravi fantastičnu atmosferu.

Pred početak do sada najposećenijeg bloka revija na Serbia Fashion Weeku, predsednica Svetlana Horvat obratila se prisutnima i zahvalila na prelepoj atmosferi. U tom momentu, na iznenađenje svih u publici najavila je počasnu gošću Serbia Fashion Weeka, Patriciju Guči i poželela joj dobrodošlicu.

Veoma zapažena revija novosadskog dizajnera Mladena Milivojevića Barona pod nazivom “Ringišpil” vratila nas je sve u detinjstvo jer i sam ringišpil simbolizuje igru, a Mladen s ponosom ističe da sve što radi i stvara u životu smatra jednom velikom zabavnom igrom. Kao i do sada i na jesenjem izdanju Serbia Fashion Weeka Baron se predstavio sa kolekcijom i za muškarce i za žene. Muška kolekcija ovog puta u sebi nosi dozu ozbiljnosti, dok je ženska kolekcija propraćena kombinacijom materijala poput svile, pamuka i muslina, brokata sa šljokičastim i kristalnim detaljima. Mladen ističe da je ova kolekcija nastavak na prethodnu kolekciju koju smo imali prilike da vidimo na aprilskom izdanju Serbia Fashion Weeka jer obe kolekcije imaju zajedničku srž inspiracije a to je ljubav prema Vojvodini.

Nakon što je oduševilia publiku Fashion Weeka u Sankt Peterburgu, Lepa couture je dobila sjajne kritike publike ali i modnih stručnjaka na Serbia Fashion Weeku. Njene kreacije predstavljaju ženstvenost, obline i ženske atribute koje su u prvom planu. Lepa je prepoznatljiva po haljinama na kojima dominira čipka i kristal. Dizajnerka je ovu kreaciju predstavila prvi put u Rusiji pod nazivom „Krasiva“ tako da joj je inspiracija bila upravo Rusija. Njene kreacije nose poznate ličnosti u svetu ali i jake i spremne žene, kako ih je ona opisala.

Modna dizajnerka i stilistkinja Milica Tričković predstavila je sjajne modele kojima je oduševila prepunu salu Kongresnog centra Master. Miličine kreacije imale su prizvuk Španije, a kao vodeću ideju koristila je “patchwork” tehniku. Manekenke su iznele prelepe prozirne kreacije koje imaju na sebi i goblene, kao nacionalno obeležje. Ona je takođe pokazala svoj talenat i imala vrlo uspešne revije na Nedeljama mode u Milanu i Parizu, ali je izjavila da je oduševljena organizacijom Serbia Fashion Weeka gde se oseća kao kod kuće.

Publika Serbia Fashion Weeka uživala je i u reviji Mariosa Karavasilisa iz Grčke. Pored divnih modela, publiku je zaintrigirao specifičnim maskama koje su suptilno prikrivale lica modela. Kreacije su pozorišnog tipa – duge haljine, sa dodacima perja i zlatnih boja izmamile su veliki aplauz publike. Karavasilis je izjavio da su srpski dizajneri veoma talentovani i izrazio veliko zadovoljstvo što je deo Serbia Fashion Weeka.

U istom bloku imao je prilike da se predstavi i Erik Rosete iz Amerike. On već peti put učestvuje na ovoj manifestaciji te je Serbia Fashion Week prema njegovim rečima njegova druga kuća. Kako ženski tako i muški deo publike ostao je bez daha gledajući modele koji su prikazali izazovne kupaće kostime i bikinije. Erik nas je bar na tenutak vratio u letnje vreme.

Poslednje revijalne večeri očekuju nas revije Boška Jakovljevića, Marije Šabić, Suzane Perić, Sirila Mirata iz Francuske, Daira iz Holandije i mnogih drugih.

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Survivor?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs Facebook

Facebook Pagelike Widget

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Zadruga

View Results

Loading ... Loading ...