VELIKO INTERESOVANJE PUBLIKE ZA SERBIA FASHION WEEK! FOTO

Veoma posećeno deveto izdanje Serbia Fashion Weeka opravdava činjenicu da se moda u Srbiju vratila na velika vrata. Pred jubilarni 10. Serbia Fashion Week koji će biti održan u aprilu, novembarsko iydanje ove manifestacije beleži odličnu posetu, dok se za vikend očekuje popunjen kapacitet Kongresnog centra Master Novosadskog sajma. Jučerašnji dan obeležili su Vilijam Arloti koji je održao seminar “Fashion and Digital” i kreatori Vasilije Kovačev,  Rozmari Abela, Alex Fashion, Fedra couture, Ljiljana Vujanović i Ivana Nikolić Stanković, koji su izazvali sjajne reakcije publike.

Viliam Arloti, jedan od najuspešnijih modnih kritičara i osnivač kompanije “House Off”, koja se bavi modnim strategijama, održao je seminar u Master centru pod nazivom “Fashion and Digital”. Arloti je pričao o modi i digitalizaciji i bitnoj povezanosti mode sa digitalnim mrežama. On je pristunima objasnio kako osnovati uspešnu digitalnu imperiju a predstavljajući strategiju digitalizacije istakao je da zahvaljujući novim tehnologijama, društvenim mrežama i aplikacijama poput Instagrama, Fejsbuka i Snepčeta modni kreatori mogu lakše da izgrade svoj brend.

Vasilije Kovačev kojeg publika u Novom Sadu posebno voli da vidi na Serbia Fashion Weeku prikazao je potpuno drugačiju kolekciju u odnosu na prethodne. Bajkovite haljine kolekcije “Mesečeva reka” krasile su modnu pistu a posetioci su bili vidno oduševljeni svakom njegovom kreacijom. Kako mu je srž inspiracije za kolekciju „Šapat jutarnjih zvezda“ koju je ceo svet mogao da vidi na Njujorškoj nedelji mode,  bila Vojvodina i jedna ljubav, tako je glavna inspiracija za novu kolekciju, prema rečima Vasilija, bila jedna žena.  Kreacijama koje su večeras ispraćene ovacijama dominirala je Vasilijeva omiljena glamurozna, senzualna i ženstvena crna boja, kako za žensku tako i za mušku kolekciju, a od materijala ostao je dosledan svili i lepršavosti sa dozom senzualnosti kako bi svaka žena koja ponese njegove kreacije izgledala glamurozno i zavodljivo.

Četvrto veče novembarskog Fashion Weeka obeležile su i Ljiljana Vujanović i Ivana Nikolić Stanković. Ljiljana Vujanović, sa svojim brendom EQUI predstavila je brojnoj publici sjajne nosive kombinacije među kojima su bili kombinezoni, korseti, elegantne pantalone i svečane haljine.

Ivana Nikolić, kreatorka, grafički dizajner i slikarka pretočila je sva svoja umeća u modu u kojoj stvara nesvakidašnje i veoma zanimljive kolekcije. “ Inspiracija za slikanje i dizajniranje se s vremena na vreme menja ali uglavnom pošto sam se predstavljala već nekoliko puta na Serbia Fashion Weeku publika je imala priliku da vidi da su to uglavnom oslikani modeli, vesele boje, vesele devojke kao što kaže i pesma koja je pratila reviju  – Devojke koje vole da se zabavljaju“.

Fedra se predstavila kolekcijom koju čine elegantne haljine i pantalone, crno-belih, krem i svetlo rozih boja. Predivni i svečani materijali, kao i sjajne kombinacije za poslovne žene ostavile su ženski deo publike bez daha.

Rozmari Abela, mlada dizajnerka sa Malte čija je revija odisala elegancijom oduševila je punu salu. Ona je izjavila da je prvi put na ovoj manifestaciji i da je jako zadovoljna organizacijom Serbia Fashion Weeka.

Kao i tokom pretodnog izdanja, Alex Fashion je napravio spektakl predstavivši svoje kreacije uz koreografiju odličnih modela. Kolekciju donjeg veša, muških i ženskih kupaćih kostima i sportske opreme izneli su plesači koji su izvodili plesne tačke uz različitu muziku koju izvode Jelena Tomašević, Miligram, Toše Proeski…

Peti dan Serbia Fashion Weeka počinje seminarom čuvene blogerke Hane Hadžiavdagić a tokom večeri očekuju nas revije Emerika Fransoa iz Francuske, Erika Rozetea iz Amerike, Lepe couture, Mladena Milivojevića Barona i Milice Tričković iz Srbije i Marija Karavasilisa iz Grčke.

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x