KOLEKCIJE IZ SRBIJE, HOLANDIJE, BELORUSIJE I BIH ODUŠEVILE PUBLIKU FASHION WEEK! FOTO

Fantastičan i veoma posećen seminar Donalda Potara, kao i gotovo popunjen kapacitet Kongresnog centra Master Novosadskog sajma tokom revija obeležili su treće revijalno veče Serbia Fashion Weeka.

Nekadašnji generalni direktor Žan Pol Gotjea, a trenutni savetnik mnogih svetskih modnih brendova, Donald Potard, održao je seminar pod nazivom ”Future of fashion” u sklopu Serbia Fashion Weeka. Prisutne je upoznao sa novim tehnologijama u modnoj industriji i promenama koje donose. Tri velike revolucije dešavaju se u domenu industrije, distribucije i marketinga. Budućnost nam donosi mogućnost skeniranja tela i time se završava era ready-to-wear odeće i masovne uniformisanosti. Tradicionalna distribucija nestaje i pravi se reorganizacija između dizajnera, koji je nekada predstavljao glavu modne kuće, i prodavaca, koji dobijaju sve vecu moć. 

Najposećenija revija treće revijalne večeri Serbia Fashion Weeka nosila je naziv ART&ROCK THERAPY, našeg poznatog i svetski priznatog dizajnera Bate Spasojevića. Inspiraciju za kolekciju koju je publika Serbia Fashion Weeka prvi put videla, Bata je pronašao tokom svog letnjeg boravka u Parizu. Boravak u gradu svetlosti, mode, ljubavi i umetnosti kod Bate je rodio nove modne ideje i skice, koje su ostvarene preko prinotva na raznim kombinacijama materijala. Kvalitetni i originalni vuneni štofovi sinoć su se mogli videti u obliku kaputa na modelima, dok koža, svila i pamuk doprinose da osoba koja ponese vrhunske kreacije Bate Spasojevića oseti na sebi individualnost, jedinstvenost i udobnost.

Fantastičnom kolekcijom, koja se definitivno izdvojila treće revijalne večeri, prestavio se holandski dizajner Marten Van Mulken. Modeli sa maskama na licu prikazali su neobične haljine, suknje, pantalone i bluze u najrazličitijim bojama. Marten Van Mulken rekao je da je za ovu kolekciju bio inspirisan klupskim stilom 80-ih, a publika je završetak revije ispratila gromoglasnim aplauzom.

Revija brenda Marinia kreatorke Marine Ilić bila je jedna od najposećenijih ove večeri. U ulozi modela našla se i poznata pevačica Jelena Tomašević koja je izvodeći svoje numere upotpunila sjajnu reviju. Kolekcija pod nazivom Spektrum, inspirisana kombinacijom plavih, zelenih i ciklama boja, ove godine prikazana je i na njujorškoj nedelji mode.

„Publika u Njujorku je bila oduševljena ovom kolekcijom. Velika je stvar učestvovati na najvećem modnom događaju na svetu“, rekla je Marina Ilić i dodala da joj je drago što je duh Njujorka večeras prenela i na Serbia Fashion Week.

Kolekciju Miroa prestavile su nam mlade Beloruskinje Medina i Aleksandra koje se prvi put predstavljaju u Srbiji. Za njih je je ovaj događaj bio novo iskustvo, a publici su se predstavile sa dugim džemperima u različitim bojama i beretkama sa istaknutim imenom svog brenda „ZIBRA“.

Revija kojom se predstavila slikarka i modna kreatorka Fadila Šaćiragić izazvala je veliku pažnju posetilaca Serbia Fashion Weeka. Ona je spojila moderno i tradicionalno i preslikala na tkanini umetničke arabeske koje sama stvara i koje su njen zaštitni znak. U modnom dizajnu vidi se osećaj tradicije, kroz narodni motiv. Na ovogodišnjoj Nedelji mode Fadila predstavlja Bosnu i Hercegovinu, a bila je u društvu direktorke BIH Fashion Weeka, Amele Radan.

Mima Madžarac predstavila je svoju kolekciju koja je bila raznovrsna – od provokativnih večernjih haljina do dugih, elegantnih. Ona kaže da je njen stil isto tako raznovrsan jer zavisi od inspiracije, pa je tako i sebe predstavila kroz ovu kolekciju. Mima je dodala da sve kreće od želje za stvaralaštvom, a da ova manifestacija i pruža mladim dizajnerima da pokažu svoje umeće.

Danas psetioce Serbia Fashion Weeka očekuje seminar Vilijama Arlotija na temu “Fashion and digital” u 17 časova, dok od 19 časova počinje revijalni deo tokom kojeg će svoje kolekcije prikazati Vasilije Kovačev, Ivana Nikolić Stanković, EQUI i Alex Fashion iz Srbije, Ambra iz Rumunije i Rozmari Abela sa Malte.

Facebook Comments

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Zadruga?

View Results

Loading ... Loading ...