VEUVE CLICQUOT BUSINESS WOMAN AWARD 5.OKTOBRA U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI

Nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetne poslovne žene Madame Clicquot, a svake godine dodeljuje se uspešnim poslovnim ženama širom sveta. Svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnicki duh i hrabrost kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju.

Madame Clicquot se 1798. udala za Francoise Clicquota, uspešnog proizvođaca šampanjca. Kada je ostala udovica u 27. godini preuzela je poslovanje i bila je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

Danas je prestižna Veuve Clicqout Business Woman Award zastupljena u 27 zemalja, a kompanija Energy Star International ovu prestižnu dodelu dovodi u Srbiju. Osim toga, ova manifestacija održava se regionalno (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Srbija), a na kraju ce se finalistkinje zemalja učesnica naći na završnoj dodeli i proglašenju u Zagrebu. Nakon toga, pobednica će imati priliku da učestvuje na finalnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, na kojoj će se okupiti pobednice zemalja u kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Iz Srbije je nominovano pet izuzetnih žena koje su svojim radom, trudom i ambicijom u različitim područjima delovanja napravile konkretan uspeh, te svojim primerom podstiču mlađe generacije.
Prošlogodišnja pobednica, Mila Litvinjenko, osnivač i direktor kozmetičke kuće “Aura”, će se naći na čelu žirija koji će doneti odluku o tome koje dve dame će biti finalistkinje.
Članovi žirija su gospođa Lena Kovačević, džez-muzičar, kompozitor i tekstopisac; gospođa Svjetlana Krčo, jedan od osnivača i direktor IT kompanije DunavNet; kao i gospođa Bojana Vukosavljević, principal menadžer za program Saveta za mala preduzeća EBRD-a, u svojstu spoljnog člana i savetnika. Pored glasova ovih uspešnih dama, svojim glasom će doprineti i predstavnik kuće Veuve Clicquot.

Nataša Milanović

Nataša Milanovic posle završenih studija u Francuskoj 2000. godine vratila se u Srbiju da nastavi porodični posao. Inspirisana revolucijom organskih proizvoda u Francuskoj, od 2002. godine većina proizvoda njene kompanije Biosil ima organski sertifikat i jedna je od prvih firmi koja je počela sa plasmanom organskih proizvoda u Srbiji. Konstantno radi na edukaciji i promovisanju ovih proizvoda, a dolaskom stranih trgovačkih lanaca dobija sve veći prostor za svoj rad. Od 2011. godine firma Biosil prva pocinje da plasira svež program u Delhaize Serbia i od tada konstantno širi mrežu objekata koje snabdeva svaki dan. Paraleno sa svežim organskim proizvodima pokrenula je i proizvodnju bio povrtnih i voćnih sokova. Jedan od njenih proizvoda (bio sok od cvekle) ima i zašticenu tehnologiju i jedinstven je po tome u svetu. Zaštićeni tehnološki postupak Biosilu je time omogućio da je danas proizvod baziran na originalnoj recepturi, kompletno usavršen i bez konkurencije.

Jovana Ružičić

Jovana Ružičić, osnivačica i direktorka udruženja Centar za mame radila je mnogo toga: organizovala radnike u sindikat, pobeđivala na šahovskim takmičenjima, čistila kuce, obišla skoro 60 zemalja, instalirala liftove, osnovala prvu feministicku organizaciju svog fakulteta, osnovala Međunarodnu srpsku organizaciju RAS u Vašingtonu, bila potpredsednica vašingtonskog ogranka Kongresa srpskog ujedinjenja, radila kao PR za američku nevladinu organizaciju Environmental Working Group i Nacionalnu kampanju za bezbednu kozmetiku u Americi. U Srbiji je radila na poslovima PR-a u marketinškoj agenciji Leo Burnett i u Komercijalnoj banci, kao samostalna konsultantkinja za PR i instruktorka javnog nastupa. Nakon jedanaest godina u Americi i pola godine u Indiji, vratila se u Srbiju 2010. godine. Pokrenula je grupu Repats Serbia koja okuplja preko hiljadu trista visokoobrazovanih ljudi koji su živeli u inostranstvu i koji su se vratili u Srbiju. Jovana obožava Srbiju i svakog dana doprinosi da zemlja, u kojoj odrastaju njen dvogodišnji sin Jevrem i njena petomesečna ćerka Anđelija, bude bolja. Svako jutro se budi neispavana, ali sa osmehom na licu.

Svetlana Popović

Svetlana Popović, suvlasnik i komercijani director firme PurPur Technology, diplomirala je na Fakultetu za menadžment na odseku za tehnološki menadžment. Nakon završenih studija Svetlana pocinje aktivan rad u kompaniji i unosi inovacije u poslovanju i osvajanju novih tržišta. PurPur Technology je porodicna firma osnovana 1997. i od tada uspeva da u ovom delu Evrope postane vodeci proizvođac masa za modelovanje i plastelina. Svi proizvodi su ekološki, neotrovni i poseduju EC standard. Proizvodnja je zasnovana na sopstvenoj tehnologiji, odnosno patentima vlasnika. Kompanija je dobitnik Pupinove nagrade za patent 2006.Proizvodi su korišceni za animirane Filmove, reklame i prototype za automobilsku industriju. Posle dugogodišnjih pregovora i analiza, firma je uspela da sa svojim proizvodima bude prisutna na Skandinavskom tržištu. Istovremeno firma uspeva svojim kapacitetom da zadovolji i potrebe tržišta u region, a sredinom 2017. Svetlana je sa svojim timom otvorila predstavništvo i u Londonu.

Gordana Vugdragović

Gordana Vugdragovic je rođena u Drvaru, gde završava osnovnu i srednju školu. Višu školu za organizaciju rada uspešno završava 1983. god. Nakon završenog školovanja zapošljava se u DP “Luxor“ u Apatinu kao inženjer proizvodnje na poslovima planiranja i normiranja. Nakon tri godine Gordana daje otkaz i krece nesigurnim stopama privatnog preduzetništva. U istom periodu stupa u brak i postaje majka dvoje dece. Prihvatajući nove izazove, Gordana sa suprugom kreće u otvaranje privatnog preduzeća, a kasnije i društva sa ograničenom odgovornošću „UNNA“ 1991. godine. Firma je bila podeljena na dve nezavisne celine. Jedan deo se bavio vizuelnim komunikacijama, brendiranjem i proizvodnjom reklama i reklamnih elemenata, a drugi trgovinom građevinskog materijala, keramike, sanitarija i opremanje enterijera. Firma je prošle godine proslavila 25 godina uspešnog poslovanja. Danas njihova firma zapošljava 25 radnika, vrlo je uspešna i visoko se kotira na lestvici uspešnosti.

Dragana Ognjenović

Dragana Ognjenovic umetnica, modni dizajner i tvorac nekoliko modnih linija među kojima je najprominentnija linija D.O. U modni svet, Dragana je ušla kao slikar, zatim radeći kao pozorišni i filmski kostimograf, kreirajući enterijere i kao graficki dizajner. Deo karijere čini i njeno multimedijsko iskustvo, koje je sticala radeći kao umetnički direktor na TV reklamama i emisijama. Kao izuzetno mlada, 90tih godina Dragana je iznenadila modnu industriju Srbije (tadašnje Jugoslavije) svojom samostalnošcu i odlucnošcu. Ne samo da je kreirala svoju modnu liniju, već je pokrenula i sopstvenu proizvodnju, što je za tadašnje uslove bio presedan, imajući u vidu da je tadašnji modni dizajner mogao biti angažovan, samo od strane konfekcijiskih giganata. Kreacije se pripremaju u studiju/proizvodnom pogonu u Beogradu a njene kolekcije se mogu videti u dva butika u samom centru Beograda.

 

 

Previous Article
Next Article

Anketa

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x