GLOGOVAC NAPAO CECU? KARLEUŠA: ON JE ZDRAVORAZUMAN, POŠTEN ČOVEK!

Instagram

U intervjuu za bosanskohercegovački magazin “Dani“, glumac Nebojša Glogovac nije bio ni malo blagonaklon prema ovdašnjoj estradi, a među prozvanim imenima se našla i folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović. I to ju je povezao u kontekstu sa svojom ulogom Hamleta u predstavi Aleksandra Popovskog.

– Imali smo neverovatnu sreću da do nas, nakon toliko vremena, stigne ta genijalna Šekspirova drama. Baš tako će, pretpostavljam, za sto i kusur godina generacije imati sreću da do njih, umesto svirke nekog talentovanog klinca koji na klaviru danas razvaljuje Rahmanjinova, dođe Ceca. Jer Ceca je Šekspir današnjice.”

Na novinarsku konstataciju da takvo poređenje deluje deprimirajuće, Glogovac je objasnio: “Ne, nije deprimirajuće… To je realnost: gomilanje slika koje su proteklih decenija dominantno eksploatisane. Kako od medija, tako od države i političara. Ceca je simbol vremena, junak našeg doba. Ona je srpska majka, ej!”

Na molbu novinara da pojasni ovo poređenje, Glogovac je rekao:

–Ne znam. Samo znam da je ta ginekologija veoma interesantna. Možda je tu bilo i nekog masovnog silovanja, a, pa otud ‘srpska majka’? Ili je reč o nečemu drugom? Ko to zna?! Ipak, ponavljam: ta osoba je tek posledica višedecenijskog, konstantnog bombardovanja društva trešom, neukusom, nemoralom. Istovremeno, reč je o očitoj nezainteresovanosti svake vlasti da promoviše krupne i ozbiljne sadržaje. Zašto? Verovatno zato što znaju da je čoveku koji živi u ovakvim sistemima, posle teškog i napornog dana, lakše da kada se vrati kući, pusti neku cajku, što bi rekli Hrvati, nego da sluša Betovena… Možete li u bilo kojoj od država tzv. regiona da zamislite bogatog doktora nauka, inženjera, naučnika, umetnika? Možete li?! Pokažite mi čoveka koji je crkao učeći, koji u malom prstu ima sve znanje ovog sveta, a koji od svoje plate ovde može da živi životom dostojnim čoveka. Pa, nema ga! Nema takvog.

Pojedini mediji su oštro osudili slavnog glumaca, ali ne i pop zvezda Jelena Karleuša. Ona je stala u zaštitu našeg umetnika.

– Šta je vama novinari? Glogovac “napao” Cecu?! Ako kažeš kriminalcu da je kriminalac, ti ga ne napadaš, samo si zdravorazuman pošten čovek – poručila je Jelena.

Inače, treba pomenuti da je Karleuša sinoć potvrdila svoju popularnost i u Hrvatskoj. Ona je održala spektakularni koncert u Makarskoj.