KOŠ ZA SREĆU: VIŠE OD 40 JAVNIH LIČNOSTI NA KALEMEGDANU ZA SOCIJALNO UGROŽENE!

Humanitarna utakmica koja već četiri godine okuplja javne ličnosti i sportiste koji se kroz košarkaški meč bore za pomoć ugroženih, i ove godine će se održati na terenima KK Partizan na Kalemegdanskoj tvrđavi, 28. juna od 19 časova.

Nakon pretprošlogodišnjeg spektakla u kojem Nemanja Nedović akrobatičnim zakucavanjima nije uspeo da svoju ekipu odvede do zlata, i prošlog leta u kojem je dominirao Danilo Anđušić i najavio maestralnu sezonu, ove godine će se održati četvrto izdanje humanitarne utakmice od koje će sva sredstva biti prosleđena socijalno ugroženim, višečlanim, porodicama.

Posle dve vrlo uspešne godine na Fontana sportskom letu u kojima je novčana pomoć prosleđena ugroženima u majskim poplavama 2014. godine i godinu dana kasnije Prvom srpskom društvu za disleksiju, Koš za sreću se sa Novog Beograda preselio u Stari Grad 2016. godine, i na ‘debiju’ prikupio 332.241 dinara za dva sata druženja na Kalemegdanu. Taj novac je u vidu pomoći pristigao za sedam socijalno ugroženih, višečlanih porodica na prostorima Kosova i Metohije.

Koš za sreću se sastoji od utakmice javnih ličnosti u igri za zlatnu medalju i specijalno dizajniranu MVP figuru koju dobija najkorisniji igrač. Takođe, svoj deo u akciji imaju i poznate dame koje će se takmičiti u šutiranju trojki.

Za četiri godine rada i zalaganja, ovaj humanitarni meč je prikupio dosta simpatija među zaljubljenicima u sport, kao i svim humanim ljudima, a i onima željnim zabave. Ove godine je prvi put organizovan i događaj van prestonice, te se za sreću igralo i u Novom Sadu na platou ispred ‘Spensa’ pred velikim brojem Novosađana.

 

Previous Article
Next Article

ANKETA

Ko je vaš favorit u rijalitiju Elita?

View Results

Loading ... Loading ...

nemazabranjenih.rs YouTube

x